Hur man sparar pengar på bästa sätt!

Man kan spara pengar på ett flertal olika sätt. Fonder, aktier, ”madrassen” och i ett vanligt sparkonto på banken är de vanligaste sätten. Vilket sätt man själv väljer och föredrar är upp till var och en och det är därför det finns så många olika sätt. Olika sätt att spara måste finnas för att alla ska känna sig nöjda, helt enkelt.

När det kommer till att spara pengar på bankkonton är det viktigt att komma ihåg att placera sitt sparande på ett sparkonto, eftersom man får 0 % ränta på sitt vanliga lönekonto. Olika banker ger olika hög ränta, så välj den bank som är bäst på att erbjuda dig som kund bra ränta på ditt sparande.

Vad passar dig bäst?

Då vi alla har olika ekonomi så är det också på det viset att vi alla föredrar olika typer av sparande. Har man möjlighet att spara undan mycket pengar under varje månad så ska man naturligtvis göra det, men har man inte så mycket pengar att röra sig med så kan det bli svårare att få undan en slant.

Att komma ihåg att man kan få ett bra sparande även om man inte har så hög lön är viktigt. Många med låg lön antar att det är meningslöst för dem att spara då det handlar om små summor varje månad, men i själva verket så är det ”många bäckar små…” som gäller här. Att bara strunta i att spara på grund av att man har ett jobb med låg lön är alltså inte bra.

Se över din ekonomi för att snabbt undersöka vad du kan dra in på, för även om du inte har så mycket pengar att spendera varje månad så finns det alltid någonting som du kan dra in på och istället spara de pengarna.

Kolla upp spartips från ekonomer

Om man inte själv redan är ett proffs på spartips så är det bra att ta hjälp av ekonomer och deras tips för sparande. Idag är det väldigt lättillgängligt med denna typ av information då det enda man behöver göra är att söka efter ”spartips”, ”aktier”, ”fonder” eller liknande på nätet.

Se till att jämföra de olika spartipsen så att du inte bara tar första bästa, för ju mer du läser om det, desto mer kunnig blir du också själv. Att på egen hand kunna fatta beslut om vilka aktier eller fonder man vill placera sina pengar i är en kul känsla och det blir lätt ett nytt intresse! Det kan låta trist och grått med spartips och att ha en god ekonomi, men man vinner på det i det stora hela, så ge det en chans!

De tre största pengahålen: Mat, boende och nöjen

De ställen där det går mest pengar generellt sätt är ens boende, mat och nöjen. Således är detta även ett utmärkt sätt att spara in mycket pengar på!

En bra kost behöver inte vara dyrt! Jag som tränar mycket vill inte äta för dålig mat. Det jag har gjort är att köpa några strategiskt utvalde kosttillskott som kompletterar min övriga kost. Ett exempel på detta är att jag dragit ner på kött och istället dricker en shake proteinpulver varje dag. Ett annat tips jag själv precis börjat med är Chlorella pulver. Chlorella är en supernyttig alg som är ett av de mest näringsrika livsmedlen på jorden! Tack vare att jag äter chlorella kan jag äta aningen ”sämre” än vanligt, t.ex. mer pasta osv. (Kolla även in spirulina pulver!)

Boendet är som alla vet en stor faktor. Tänk därför till en extra gång innan du köper/hyr något. Är det verkligen värt det i längden?

Sist men inte minst har vi då våra nöjen. I just Sverige är det extremt dyrt att gå ut och roa sig. Vill man äta på restaurang och eller dricka lite gott blir det snabbt dyrt. Försök istället ha mer middagsbjudningar i hemmet och beställ inte för mycket på krogen!